29 august, 2006

Steinene i livet


Etter et langt fravær fra bloggen er jeg tilbake. Får liksom ikke helt bestemt meg om jeg skal fortsette å skrive eller legge bloggingen på hylla, så jeg fortsetter litt til:)

Har tenkt mye på i det siste hva mennesker gjør med problemene de møter på i livet. Jeg tenker at man kan sammenligne det med steiner i veien. Veien man går på er ikke alltid jevn og det ligger hindringer i veien i form av stein. Hva en gjør med de steinene er avgjørende. Noen putter problemene oppi sekken og bærer dem med seg videre. Enten i den formen de er eller i form av bitterhet over at de møtte på der problemet i utgangspunktet.. Etterhvert blir det en svært tung sekk en har på ryggen og en blir hemmet i livsutfoldelsen. En med tung sekk på ryggen klarer ikke å danse med livet.. En kan også velge å legge steinene under seg, stille seg opp på dem og bildelig komme nærmere himmelen! Å bruke steinene for å komme nærmere Gud!

Så kult at Gud er en personlig Gud som faktisk har interesse i hverdagslivet vårt. Vi trenger ikke å be noen nedskrevne allerede bestemte fraser, vi kan komme som vi er innfor Guds trone og legge frem våre behov, på den måten vi vil, med de ordene som er naturlige for oss. Og så lover Gud å lytte, lover å svare. Og Gud stopper ikke der, Han vil ikke bare møte oss der vi er og gi oss det vi trenger -Han har lyst til å gi oss i overflod, så vårt beger flyter over!

"Og Gud makter å gi dere all sin gave i rikt mål, så dere alltid og under alle forhold har nok av alt, ja, har overflod til all god gjerning." 2 kor.8.9

7 Comments:

At 29/8/06 12:49, Blogger Unknown said...

Wohoo! Du blogger igjen:)

Likte så godt det du skrev om at vi kan bruke steinene til å komme nærmere Gud. Det har jeg virkelig fått oppleve. Våre erfaringer er med på å forme oss og vi kan se hvordan Gud er med gjennom problemene.

Det er ikke uten grunn at vi ikke er født med en ryggsekk på ryggen;) Gud vil ikke at vi skal drasse på alle byrdene og problemene våre. Han vil sette oss i frihet fra alt som tynger og gi oss alt vi trenger for å fortsette å gjøre hans vilje. Overflod til all god gjerning... det er stort det!

 
At 2/9/06 16:42, Blogger Kristin-Bistin-Bo-Bistin said...

gud e diiigg!!

 
At 3/9/06 17:43, Anonymous Anonym said...

Hei
Du skriver så bra og er til velsignelse med det du skriver..
Jeg er så spent på hva du kommer med hver gang..så du må ikke slutte å skrive
Stå på
Gud velsigne deg

 
At 6/9/06 19:27, Blogger Nina said...

Karina - som alltid koselig og bra kommentar fra deg! Det er sant som du sier, vi er ikke født med ryggsekk på ryggen. Bare så synd at vi så fort lærer å putte den på ryggen. Gleder meg til å treffe deg igjen.

Kristin - hyggelig å se deg her!

Anonym - takk for hyggelig tilbakemelding. Slike kommentarer varmer! Håper du kommer innom bloggen igjen! Ha en nydelig dag videre!

 
At 6/9/06 21:13, Blogger Grete Winther Westrum Løvås said...

Jeg håper du fortsetter å blogge. Likte veldig godt bildet om å stå på steinene istedet for å putte dem i sekken. Vi kan ikke hindre å møte på steiner på veien, men vi kan i stor grad velge hva vi skal gjøre med dem.

 
At 8/9/06 11:18, Blogger Ulf Magne said...

Fortsett med bloggingen, det er en fantastisk mulighet til å dele sine tanker med hverandre. Vi vil gjerne høre mer.

 
At 9/9/06 18:53, Blogger Nina said...

Grete - koselig å se deg her inne. Er stor fan av din blogg. Er veldig sant, vi velger selv hva vi gjør med de steinene vi møter langs veien. Blir veldig tungt etterhvert - hvis en skal bære alt selv istedet for å gi det til Gud.

Endetid - takk! Jeg kommer nok til å fortsette å blogge:) Veldig hyggelig at folk legger igjen kommentarer!! Ha en bra dag!

 

Legg inn en kommentar

<< Home